Numele meu este Nicoleta Andreiciuc si sunt de formatie profesionala jurnalist. Intalnirea cu yoga s-a intamplat in urma cu 12 ani, pe cand ma aflam in America, in cadrul unui program de schimb intercultural. Cel de-al doilea contact cu yoga, mult mai profund de data aceasta, l-am avut in Germania, după nasterea lui Maylo, baietelul meu. Fiind in cautarea unei forme de terapii, care sa ma ajute sa imi regaseasc echilibrul interior, dar si sa imi redobandeasc simtul asupra fizicului, am descoperit Ashtanga Yoga. Iar aceasta terapie nu numai ca a reparat mecanisme interioare care se stricasera in timp, dar m-a ajutat sa nutreasc din nou respect pentru mine si pentru tot ceea ce sunt.

Incepand din septembrie 2011 si pana in prezent, am devenit practicanta devotata a stilului Ashtanga Vinyasa Yoga, cel cu care m-am identificat cel mai bine si pe care din pasiune si respect pentru beneficiile pe care mi le-a adus in viata de zi cu zi, il si transmit mai departe cursantilor mei din Timisoara. Ca si contrast pentru practica Ashtanga, am invatat sa patrunda si stiluri de yoga mai pasive, restorative cum ar fi Yin Yoga si Chakra Yoga, in practica sa de zi cu zi. Am finalizat in Augsburg, Germania, in cadrul Scolii de Yoga Yoga Balance, condusa de catre Marion Boeck, un Teacher training insumand peste 500 de ore de teorie si practica, care a avut ca si punct principal de focus Ashtanga Yoga. In cadrul TT-ului, care a avut durata de doi ani, am participat la nenumarate weekend-uri de Anatomie Yoga in Germania, sustinute de catre indragitul profesor de anatomie, Ronald Steiner. Pe langa cele 500 de ore acreditate international, am mai participat si la alte peste 200 de ore de seminarii si formari de specialitate in Europa, sustinute de profesori de yoga precum: David Swenson (SUA), Manju Jois (SUA), Lino Miele (Italia), Ronald Steiner (Germania), Young How Kim (Germania), Jade Skiner (SUA) etc.

Seminariile de yoga la care am luat parte m-au introdus intr-o multitudine de stiluri si traditii cu dinamici variate cum ar fi: Ashtanga Yoga, Vinyasa Flow, Yin Yoga, Kids Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Krama, Himalayan Yoga, Shivananda Yoga, Anusara Yoga, Kundalini Yoga etc.
In Romania, am inceput sa predau clase si seminarii de yoga din urma cu aproape patru ani (practic individual insa de mai bine de sapte ani). Din 2016, am inceput sa organizez workshop-uri de yoga in Timisoara, cu diferiti profesori din tara si din strainatate, pentru a oferi comunitatii de yoga din urbea de pe Bega posibilitatea de a intelege si mai mult valoarea si frumusetea acestui stil de viata, Yoga.

Incepand din 2017 am devenit si terapeut in Masajul Thai in stil regal, un domeniu care mi-a deschis si mai mult orizonul catre cunoasterea de sine.

Enjoy your journey!

Nico

Lasă un răspuns