Masajul Thai Yoga este folosit de foarte multe secole in Thailanda pentru a trata anumite afectiuni si pentru a oferi corpului energia necesara pentru cladirea unei stari de bine generale. Acest timp de masaj a devenit unul foarte indragit si in Occident, intocmai pentru ca beneficiile lui sunt nenumarate. Printre acestea se regasesc si umatoarele: elibereaza blocajele din fluxul energetic, revigoreaza sistemul nervos, elibereaza durerile si tensiunile musculare, creste abilitatea de a asimila mineralele si electrolitii conferind protectie sistemului osteo – articular, intareste si intinereste corpul, dar si mintea, imbunatateste circulatia sangelui si limfei, creste flexibilitatea si puterea de refacere a tesuturilor, elibereaza psihicul de incarcatura, deblocheaza centri energetici din corp, oferind fluiditate si claritate.

Masajul yoga thai are efect detoxifiant eliminand toxinele ce se regasesc in organism, regland dezechilibrele din corp generate de stresul psihic si emotional. Este o tehnica terapeutica deosebit de eficienta in afectiuni precum: migrenele, artrita, durerile de spate, durerile articulare, oboseala cronica, dezechilibre digestive. Tehnicile ce compun acest tip de masaj sunt asemanatoare cu asanele din tehnica Yoga. Este bine stiut ca aceste asane au unele efecte benefice asupra organismului, dar induc si unele grade de relaxare fizica si mentala. Prin acest tip de masaj, care se mai numeste si Yoga pasiva, beneficiarul primeste in mod pasiv streching-urile pe care in cadrul unei clase de yoga obisnuita le-ar executa folosindu-si energia musculara in mod activ.

In plan energetic, aceste Asane (posturi fizice) pe care beneficiarul le executa in mod pasiv ajutat fiind de catre terapeut, creeaza o legatura intre cele sapte chakre corespondente cu organele si glandele din corpul fizic si cel spiritual.

Masajul se executa pe o saltea speciala, beneficiarul fiind imbracat lejer, iar in timpul masajului sunt folosite creme terapeutice pentru zona cervicala si pentru umeri, bineinteles daca se doreste acest lucru.

Durata unei sesiuni de masaj la noi la centru este de 60 de minute si poate fi adaptata si construita astfel incat sa se apropie cat mai mult de nevoile beneficiarului.

Unele tehnici aplicate de catre terapeut pot fi cu grad de risc mai mare, de aceea este recomandat sa fie intrebat medicul specialist inainte de o astfel de terapie prin masaj, in cazul in care este vorba de o conditie fizica speciala.

Lasă un răspuns