Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Yoga Workshop – The Art of Inversions with Carmina Filip

10 septembrie 2020 la ora 18:30 - 20:30

80 lei

Yoga Workshop – The Art of Inversions with Carmina Filip

Inversiunile din Yoga au constituit tot timpul un mare punct de interes pentru practicanti si nu numai.

Adesea urmarim poze si secvente pe canalele de video-uri online, dorind-ne sa ajungem si noi la astfel de performante.

Carmina Filip, instructor de Yoga acreditat Yoga Alliance – 200 de ore – colaborator al Smartfit Studio Timisoara, vine cu un atelier inovativ de arhitectura si tehnica pentru realizarea inversiunlor.

A-ti gasi balansul-echilibrul cand esti cu susul in jos constituie cheia acestor posturi performante.

Vino alaturi de Carmina, intr-o experienta jucausa de Yoga, cu durata de doua ore, ca sa iti construiesti un fundament solid, pe care sa experimentezi arta inversiunilor de baza.

Experienta Carminei cu aceasta familie de asane este vasta, ea insasi fiind una dintre cele mai bune profesoare de Yoga pe partea de tehnica in arm-balance din Timisoara.

Workshop-ul se adreseaza practicantilor Yoga cu minim un an de experienta in domeniu, precum si persoanelor care fac sport cu regularitate. Nivelul de dificultate al acestui atelier se incadreaza in categoria intermediar.

Tehnicile precise si pasii rationali pe care trebuie sa ii urmam in realizarea acestor posturi vor fi expuse cu acuratete si rabdare de catre Carmina, intr-o maniera personala unica, pe intelesul tuturor.

Beneficiile acestor inversiuni sunt nenumarate, dar ne permitem sa amintim doar cateva aici:

Cand corpul este inversat, circulatia sanguina a creierului este in crestere, iar capacitatatea de concentrare este imbunatatita.

Posturile de yoga headstand, handstand, toate sunt inversiuni care incalzesc corpul. Aceste inversiuni permit ca un flux mai mare de sange sa ajunga la creier, aducand un aport sporit de substante nutritive acestui organ vital precum si organelor de simt ale capului.

Sanatatea corpului tau se bazeaza partial pe sistemul limfatic. Lichidul acesta se misca prin corpul nostru, iar in felul acesta preia toate toxinele pe care le transporta la ganglionii limfatici pentru a fi eliminate. Prin inversiuni, sistemul limfatic al corpului nostru este purificat.

Se spune ca in momentul in care invatam sa ne mentinem echilibrul in inversiuni, vom fi capabili sa ne gasim cu mult mai multa usurinta echilibrul in viata, in situatii dificile.
Totodata, umerii, bratele si muschii abdominali sunt activati in inversiune, fiind implicit tonifiati.

Ca in orice calatorie de acest fel, rabdarea este cheia!

YOGA insasi este o calatorie, o experienta, nu destinatie:).

******

Cu toate ca in acceptiunea unora yoga ar fi o practica usor de realizat, totusi exista posturi care necesita multe ore de antrenament, concentrare si mai ales corectare a greselilor care se pot strecura in executia posturilor. Si astfel uita-ne ajunsi in fata scopului acestui workshop si anume aprofundarea la nivel micro, macro cat si constientizarea executiei “handstand”-ului si “headstand”-ului. Avand in vedere ca in explicatiile pe care le voi oferi vom porni practic de la basics, acest workshop se adreseaza acelora dintre voi care doresc sa depaseasca nivelul de “newbie”, cat si celor care vor sa simta ca sunt cu adevarat stapani pe tehnica, care trebuie aplicata in special celor doua posturi carora li se dedica defapt acest workshop. Acest workshop se organizeaza in deplina siguranta, avand in vedere ca veti avea in permanenta alaturi cel mai bun prieten: peretele, care va va fi mereu aproape, inlaturand orice urma de teama sau de nesiguranta, pentru a putea merge cu pasi siguri spre ceea ce este yoga defapt: calatoria spre cunoastere.

Locatie?

Dharma Yoga Center Timisoara, strada Samuil Micu, nr. 9, corp D, camera 12.

Cand?

10 septembrie

Ora?

De la 18.30 la 20.30.

Tarif?

80 RON

Necesar?

Haine lejere, recomandat saltea de yoga proprie, apa si multa dorinta de explorare a adevaratului potential interior.

Locuri limitate!

Inscrieri pe www.dharmayoga.ro sau la nr. de tel. 0723546933 – Nico

Detalii

Data:
10 septembrie 2020
Timp:
18:30 - 20:30
Preţ:
80 lei
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Dharma Yoga Center Timisoara
str. Samuil Micu, nr. 9, corp D, camera 12
Timișoara, Timiș 300125 România
+ Harta Google
Telefon:
0723.546.933
Sit web:
https://dharmayoga.ro

Organizator

Dharma Yoga Center
Telefon:
0723.546.933
Email:
contact@dharmayoga.ro
Sit web:
https://dharmayoga.ro