Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This event has passed.

Yoga & Ayurveda Detox Workshop

12 martie la ora 11:00 - 13:00

Pentru a ne asigura sănătatea și buna funcționare a organismului nostru ca un întreg, curățarea sistemelor de organe în mod regulat este foarte importantă.

Deși putem să urmăm un program pentru detoxifiere în orice perioadă din an, primăvara este în mod tradițional considerat de către medicii naturiști ca cel mai important anotimp pentru curățarea corpului.

Există un bioritm în natură, iar energia se schimbă odată cu schimbul de sezon. Energia corpului are și ea o ciclicitate, iar energiile care ies la suprafață primăvara, fac mai ușoară detoxifierea. Pe perioada anotimpului rece, avem tendința să fim mai lenți, mai statici (mai sedentari). Mai multe reziduri se adună în corp din această cauză, dar și a alimentației specifice pe timpul iernii, mai ales de sărbători.

Dacă vrem să ne menținem sănătoși în această lume din ce în ce mai poluată, atunci este esențial să facem curățări interioare regulate, pentru a evita acumularea de chimicale și alte toxine în corpul nostru. Corpul are un sistem foarte complex de detoxifiere care lucrează în fiecare zi pentru noi, însă cantitatea enormă de toxine la care suntem expuși îl suprasolicită și are nevoie de ajutor.

Corpul nostru produce toxine ca rezultat al metabolismului, care pot fi dăunătoare dacă sunt lăsate să se acumuleze, dar cele mai dăunătoare sunt cele care vin din mediul în care trăim: vin din hrană, din apa pe care o bem, dar și cu care ne spălăm, din produsele pe care le folosim pe corp, pentru curățenie în casă, șamd.

Primăvara aduce o nouă creștere și regenerare, ceea ce înseamnă că este momentul ideal șă ne împrospătăm și noi corpul și sistemele corpului prin tehnici de curățare și purificare.

De aceea am ales această perioadă pentru a prezenta tehnicile de purificare a corpului provenite din sistemul Hatha Yoga și din Ayurveda (care este medicina indiană și înseamnă ”știința vieții”), tehnici și unelte pe care eu le folosesc cu success în viața mea de mai mulți ani. Le-am introdus treptat și m-au ajutat în mare măsură să mă vindec de mai multe afecțiuni. Voi povesti mai detaliat ce au făcut aceste tehnici și metode puternice pentru mine și viața mea, celor care vor participa la workshop.

În tradiția yoga, tehnicile de curățare sunt cunoscute sub numele de Shuddhi Kriyas sau Shatkarma.

Shatkarma este un cuvânt sanskrit format din Shat & Karma.

Shat înseamnă ”șase” și karma înseamnă ”acțiune pentru a obține un rezultat dorit”.

Sunt 6 metode principale folosite în Hatha Yoga pentru curățarea și purificarea organelor interne:

𝗗𝗵𝗮𝘂𝘁𝗶, 𝗕𝗮𝘀𝘁𝗶, 𝗡𝗲𝘁𝗶, 𝗧𝗿𝗮𝘁𝗮𝗸𝗮, 𝗡𝗮𝘂𝗹𝗶 ș𝗶 𝗞𝗮𝗽𝗮𝗹𝗮𝗯𝗵𝗮𝘁𝗶.

Vom discuta despre fiecare în parte, le vom învăța și în măsura în care este posibil, le vom practica și exersa.

Recomandări pentru practică:

  • Oricare din cele 6 tehnici de purificare necesită cunoștințe teoretice și practice. De aceea, la început se fac împreună cu un instructor de yoga cu experiență;
  • Nu sunt practici ce se fac în fiecare zi. Unele dintre ele se pot face zilnic, altele săptămânal, lunar, iar unele și mai rar, în funcție de cât de bine funcționează sistemul organelor interne;
  • Femeile însărcinate nu practică aceste tehnici!

Tehnicile se practică pe stomacul gol, așa că este recomandat să nu mâncăm înainte de workshop, iar dacă totuși dorim să mâncăm, să o facem cu cel puțin două ore înainte de a începe workshop-ul și să fie hrană ușor de digerat.

Cine dorește, poate să aducă un pachețel, pe care să-l mănânce la pauză, după primele tehnici.

Vă așteptăm cu mare drag și bucurie,

Nico & Anto

Detalii

Data:
12 martie
Ora:
11:00 - 13:00
Categorie eveniment:
Website:
https://www.facebook.com/events/752426159427535/

Locația

Be Yourself Studio
Strada Independentei nr 24
Timișoara, Timiș România
+ Harta Google
Telefon:
0748 086 694

Organizator

Dharma Yoga Center
Telefon:
0723.546.933
Email:
contact@dharmayoga.ro
Vezi website